STEAM ugdymas: dalijamės patirtimi su Panevėžio kolegomis

2021 m. sausio 5 d. Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjaus mokytojai ir administracijos atstovai dalyvavo Panevėžio miesto administracijos užsakymu su partneriu – Gamtos mokslų ugdymo centru (direktorius Paulius Lukas Tamošiūnas) organizuojamų mokymų „STEAM ugdymo sėkmę lemiančių sisteminių pokyčių diegimas mokykloje” pirmojo ciklo virtualiame renginyje, kurio metu licėjaus pedagogai dalijosi savo patirtimi organizuojant integruotas STEAM pamokas.

Licėjaus direktorė Regina Mikalauskienė Panevėžio mokyklų administracijos ir pedagogų komandai pristatė licėjaus STEAM koncepciją ir dalijosi įžvalgomis bei patarimais apie STEAM strategiją ir jos įgyvendinimą.

Renginys organizuotas jau antrus metus vykdant sisteminį Panevėžio mokytojų kompetencijų tobulinimą STEAM ugdymo srityje. Praėjusias metais mokytojams buvo pristatyti patogūs gamtamokslinių praktinių veiklų organizavimo įrankiai ir metodai. Šiais metais, įtraukus mokyklų administracijos atstovus ir kitų dalykų mokytojus, mokymai koncentruojami į sisteminius ugdymo planavimo pokyčius ir konkrečius išbandytus modelius, padėsiančius mokykloms drąsiau imtis STEAM ugdymo veiklų.

 

Skip to content