Virtuali STEAM ekskursija VĮ „Oro navigacija“

2020 m. lapkričio 5 d. virtualios STEAM ekskursijos metu vyresniųjų klasių licėjaus mokiniai susitiko su Valstybės įmonė „Oro navigacija“ skrydžių vadovu Edgaru Steckiu, kuris mielai papasakojo apie savo pasirinktą profesinį kelią.

Skrydžių vadovai yra „nematomi”, bet svarbūs skrydžių koordinatoriai oro uostose ir jų prieigose. Kai pasidomėję apie svarbiausius mokomuosius dalykus mokykloje norint studijuoti, o vėliau ir tapti skrydžių vadovu, išgirdome įdomią Edgaro įžvalgą: „Net nežinau, kurie dalykai nesvarbūs”. Pašnekovas mokiniams pateikė kelis pavyzdžius, kaip svarbu gebėti integruoti vienus dalykus su kitais, kaip svarbu logiškai mąstyti bei greitai ir efektyviai spręsti kilusias problemas.

Buvo įdomu sužinoti, kas vyksta už to mistinio bokštelio, esančio oro uoste. Įdomiausia buvo tai, kad girdėjome viską iš pirmų lūpų. Sužinojau apie skrydžio vadovų Lietuvoje darbo pobūdį. Taip pat išgirdau ir apie profesijos perspektyvas ir studijas. Paskaita buvo naudinga ir tikrai įdomi. Jeigu būčiau „pasimetęs“ ir neturėčiau nusižiūrėjęs jokių studijų, tai po šio susitikimo tikrai žinočiau kur stočiau.“ (Eugenijus, 12 kl.)

Man labai patiko, nes iš tikro nelabai žinojau, kas yra skrydžio vadovas. Maniau, kad kalbėsim su lakūnu. Sužinojau labai daug naujo. Man atrodo, kad tokių ekskursijų galėtų būti tikrai daugiau.“ (Aistė, 11 kl.)

Skip to content