Kelionė į Kernavę

Licėjaus mokiniai ir mokytojai vykdydami tarptautinį projektą  ,,Europos sostinių paslaptys“ pasiūlė mums išvyką į pirmąją Lietuvos sostinę – Kernavę. Mes su malonumu sutikome. Atvažiavus autobusui mikliai sušokome ir leidomės į kelionę, gėrėdamiesi pro šalį lekiančiais vaizdais.

Atvykę į senąją Lietuvos sostinę patraukėme muziejaus link. Muziejuje mums vedė edukacinę pamokėlę ,,Kaip anksčiau žmonės gyveno“. Buvo labai įdomu sužinoti, kaip mūsų protėviai gyveno prieš tūkstantį ir daugiau metų.

Vėliau  muziejaus gidas papasakojo apie visokias iškasenas ir Kernavės  radinius: papuošalus, įvairias puodynes, tuometinius pinigus, netgi apie šiurpią moters kaukolę… Po kelių valandų išėję iš muziejaus pradėjome pėdinti piliakalnių link. Užkopę ant pirmojo kalnelio sustojome pasigrožėti akį veriančiais vaizdais. Palypėję dar ant kelių piliakalnių nusprendėme eiti pietauti. Nukulniavome į skulptūrų studijos-galerijos ,,Šulinys“ kiemą. Ten mums pasiūlė nepaprasto skonio kibinų ir karštos arbatos. Buvome labai išalkę, tad greitai viską sukirtome. Papietavę dar nusipirkome po saldainį ir numynėme prie skulptoriaus Henriko Orakausko sukurtų skulptūrų. Ten linksmai praleidome laiką žaisdami ir važinėdami skulptoriaus sukurta skulptūra – karieta „Kernavės taksi“.

Ekskursijai pasibaigus, maloniai atsisveikinome su skulptoriumi ir patraukėme autobuso link. Parvažiavę į mokyklą linksmai aptarėme pasakiškus dienos įspūdžius ir patenkinti grįžome namo.

Andrėja Švagždytė, 4 c klasė

ketvirtoku-pristatymas-apie-kernave

Skip to content