Ateities miestai Dvarčionių trečiokų akimis

Kovo mėnesį VGTU inžinerijos licėjaus Dvarčionių skyriaus 3a1 klasės mokiniai per pasaulio pažinimo pamokas su mokytoja kalbėjosi apie atliekas, kurių nuolat daugėja. Liūdniausia buvo pripažinti, kad jos be galo teršia mūsų aplinką ir visą žemę. Vaikai diskutavo, kaip galėtų prisidėti prie atliekų rūšiavimo, kad jos būtų saugiai perdirbamos ir kuo mažiau terštų aplinką. Vėliau rinko informaciją apie ilgai yrančius plastikinius gaminius. Sužinojo, kiek daug metų turi praeiti, kad jos suirtų ir išnyktų… Trečiokai piktinosi tais piliečiais, kurie teršia aplinką savo neatsakingais poelgiais ir kėlė visai nevaikiškus klausimus: „O kaip po daugelio daugelio metų atrodys ateities miestai ir pasaulis? Gal jame nebus plastikinių gaminių? Gal ir tokios problemos nebeegzistuos?“

Pasiūlymą kurti ateities miestus iš atliekų mokiniai priėmė itin džiaugsmingai! Projektui įgyvendinti buvo skirtos dvi savaitės. Pirmąją savaitę visa klasė kaupė ir rinko medžiagą bei idėjas. Džiugu, kad šiam kūrybiniam darbui neabejingi liko ir tėveliai. Jie kartu su vaikais kūrė, dalinosi idėjomis ir jų išpildymu.

Išaušus ateities miestų pasirodymui, į mokyklą ėmė plaukti nuostabūs kūriniai! Pasitaikė ir tokių, kurie dėl dydžio buvo sunkiai pakeliami, tad atgabenti padėjo tėveliai. Smagu buvo matyti degančias mokinių akis. O su kokiu pasididžiavimu džiaugsmu jie pristatė savo darbus draugams! Taigi, ateities miestai Dvarčionių trečiokų akimis bus ekologiški, turintys savo vėjo jėgaines, juose bus daug miškų, švarių vandens telkinių, neteršiančių fabrikų. Bus ir auksinių miestų, ir tokių, kurių stogai – iš debesų… Automobiliai skraidys, o gal važiuos virš namų įrengtais keliais.

3a1 klasės mokytoja Violeta Stankevičienė

Skip to content