Bendrovės „Barclays“ karjeros renginys merginoms ,,IT Girls Alowed“

Gegužės 27 dieną šešiolika aštuntų klasių merginų dalyvavo bendrovės „Barclays“ karjeros renginyje ,,IT Girls Alowed“. Renginys skirtas skatinti merginas rinktis profesijas, susijusias su informacinėmis technologijomis.

Buvo įdomu išgirsti, kaip trys šioje bendrovėje dirbančios merginos dalijosi savo sėkmės istorijomis, pasakojo, kokios buvo vaikystėje, kuo domėjosi mokykloje, ką studijavo, kaip atsidūrė įmonėje „Barclays“ ir ką čia dirba.

Pagrindinė renginio dalis – seminarai. 60 merginų iš devynių skirtingų Vilniaus miesto mokyklų buvo suskirstytos į 5 grupes: A, B, C, D ir E. Kiekviena grupė turėjo paskirtą vadovą, kuris organizavo veiklą.

1 užduotis – programavimas. Ši užduotis skirta susipažinti, įsidrąsinti. Ant stalo buvo išdėliotos kortelės su skirtingais nurodymais. Merginos per 10 minučių pasitardamos turėjo pasirinkti tinkamas komandas ir suprogramuoti robotą, kad jis, įveikęs kliūtis, nukeliautų iki reikiamo taško ir paspaustų skambutį.

2 užduotis – informacijos rinkimas (iš Tomo Tomsono „Facebook“ profilio surinkti kuo daugiau informacijos apie šį žmogų).

3 užduotis – dalyvauti gamybos procese nuo užsakymo iki galutinio produkto. Buvo padalyti kliento, projekto vadovo, gamyklos darbuotojo ir kokybės vadovo vaidmenys. Klientas, apibūdindamas žodžiu, užsisako prekę, projekto vadovas priima užsakymą (iš gausybės paveiksliukų atspėja, ko nori klientas), perduoda užsakymą kokybės vadovui, šis neša gamyklos darbuotojui, kuris iš „Lego“ kaladėlių turi surinkti užsakytą prekę, kokybės vadovas kontroliuoja. Jei netikslu, reikia perrinkti, spaudžia terminai, jau laukia kiti užsakymai ir t. t.

4 užduotis – testavimas. Merginos, į grupeles pasidalijusios po 2 ar 3, ieškojo klaidų internetiniame puslapyje. Merginos turėjo rasti, kas tame puslapyje neveikia, ko neišeina paleisti, kas nukreipia ne ten, kur reikia, ir pan.

5 užduotis – jungtys. Ši užduotis – individuali. Reikėjo išspręsti 3 matematines užduotis, pagal jų atsakymus sudaryti jungtis, perskaityti frazę ir ją atsiųsti elektroniniu paštu.

6 užduotis – internetinio puslapio kūrimas. Kiekviena mergina turėjo galimybę pabūti dizainere. Didelio formato popieriaus lape buvo galima rašyti spalvotais žymekliais, išsikarpyti ir klijuoti žurnalų iškarpas, piešti, braižyti.

Renginio pabaigoje merginų laukė vaišės ir atminimo dovanėlės. Aktyviausios dalyvės buvo apdovanotos ir individualiais prizais. Marija Martinaitytė (8a) paskelbta dizaino užduoties nugalėtoja. Aušrinė Razgaitytė (8d), Marija Andrašiūnaitė (8a) ir Jovilė Devėnaitė (8d) pasižymėjo grupinėje testavimo užduotyje, o Evelina Dakševičiūtė (8a) išrinkta produktyviausia gamyklos darbuotoja.

Ugdymo karjerai koordinatorė Loreta Dirsienė

Skip to content