Ketvirtokų ir pirmokų draugystė

Kam gi pats neramiausias metas būna rugsėjį? Ogi mažiesiems pirmokėliams! Tai suvokę ketvirtokai nutarė susidraugauti su pirmokais. Juk taip smagu mokykloje turėti vyresnį draugą, kuriam galima pamojuoti sutikus valgykloje ar koridoriuje, parodyti savo sukurtą darbelį, o kartais gal ir patarimo paklausti.

Pirmoji pažintis jau pirmąją mokslo savaitę – rugsėjo 5 dieną. Tą dieną į pirmokų klasę atvykę ketvirtokai susirado po naują draugą – būsimą globotinį – pirmokėlį. Trumpai susipažinę ir prisistatę, vaikai sėdo į suolus atlikti bendrą darbą. Teko nupiešti humanoidą – dvilypį žmogų. Pusę žmogaus piešė pirmokas, o kitą – ketvirtokas. Iššūkis buvo ne tik dviem rankom nupiešti vieną piešinį. Pirmokai piešė dešine, o ketvirtokai – kaire ranka. Darbai tikrai nuostabūs!

Antrasis draugiškas susitikimas vyko kūno kultūros pamokos metu. Ketvirtokai mokė pirmokus rykiuotis į eilę, pasisukti į dešinę, į kairę, apsisukti. Ketvirtokai vykdė mokytojos komandas, pirmokai stebėjo kaip dirba ketvirtokai ir bandė taip pat atlikti judesius. Na o pasimokę – kartu žaidė judriuosius žaidimus. Buvo smagu matyti draugiškus ketvirtokų pamokymus.

Trečiasis draugystės etapas bus bendra išvyka į Grikucio sodybą. Vaikai jos labai labai laukia..

4d ir 1b klasių mokytojos Rūta Filončikienė ir Daiva Jesilionienė

Skip to content