Įkvepiančios GEMS viešnios licėjuje: apie drąsą siekti savo tikslų

2024 m. spalio mėnesį VGTU inžinerijos licėjuje lankėsi GEMS programos viešnios –„Danske Bank“ techninio produkto savininkė ir skyriaus vadovė Jolita Jezukevičiūtė bei FinTech vykdančioji direktorė Julija Varneckienė.

„Danske Bank“ atstovė J. Jezukevičiūtė dalinosi savo patirtimi ir diskutavo su 8a klasės mokiniais, skatino siekti užsibrėžtų tikslų ir priimti drąsius sprendimus. Anot viešnios, neįmanoma žinoti visko, tačiau galima kasdien mokytis, išlaikyti atvirą protą ir mėgautis procesu priimant ir įveikiant naujus iššūkius.

8f klasės mokiniai susitikimo su FinTech vykdančiąja direktore Julija Varneckiene metu gilinosi į technologijų srities profesiją bei susipažino su vykdančiojo direktoriaus atsakomybėmis. J. Varneckienė supažindino mokinius su FinTech (informacinėmis technologijomis pagrįstos finansinės inovacijos) veikla ir papasakojo, kokių profesijų atstovai gali dirbti CapitalBox. Viešnia paskatino mokinius susimąstyti apie tai, ką jie gali nuveikti jau šiandien, bei pasidalijo naudingomis gyvenimo pamokomis.

Pamokose diskutuota apie tai, kodėl technologijų srityje dirba mažiau moterų, kokios kompetencijos yra svarbios sėkmingai karjerai, kas daro didžiausią įtaką sėkmei ir produktyvumui.

Šįkart GEMS programos patirtys įkvėpė mokinius domėtis technologijų mokslais, tikėti savimi ir būti pasiruošusiems mokytis visą gyvenimą.

Dėkojame viešnioms už įdomias diskusijas ir naudingas įžvalgas.

Skip to content