STEAM sklaida tarptautiniame „Science on Stage #SonS2024“ festivalyje

2024 m. rugpjūčio 12-16 d. VGTU inžinerijos licėjaus pradinio ugdymo pedagogės Jurgita Badaraitė ir Inga Tavoraitė atstovavo Lietuvai tarptautiniame mokslo festivalyje „Science on Stage #SonS2024″. Pristatyta STEAM veikla ,,Geometrija šiaudiniuose soduose”.

Jau tryliktą kartą vykstantis renginys šiemet surengtas Suomijoje, Turku mieste. Festivalis kasmet suburia apie 450 pradinių ir vidurinių mokyklų mokytojų iš daugiau nei 30 Europos šalių. Tris dienas trukusio renginio metu dalyviai savo STEAM idėjomis dalinosi stenduose, dirbtuvėse ir seminaruose. Šių metų festivalio tema – tvarumas STEAM švietime. Viena diena buvo skirta Turku miesto mokykloms – aplankyta TSYK vidurinė mokykla.

Licėjaus mokytojų pristatytoje inžinerinėje tarpdalykinės integracijos STEAM veikla iliustruoja etnokultūros, tautinio paveldo ir modernaus pasaulio elementų dermę. Sukurtos užduotys užtikrina  diferencijavimo galimybę ir suteikia mokiniams praktinių konstravimo bei loginio mąstymo įgūdžių. Projektas tinkamas visoms amžiaus grupėms ir gali būti tęstinis pradedant nuo pirmos klasės ir baigiant dvylikta klase.

Plačiau apie 2024 metų festivalyje pristatytus projektus: https://www.sons2024.eu/festival-projects/

Už nacionalinio konkurso organizavimą, nugalėtojų atranką ir galimybę sudalyvauti tarptautiniame festivalyje dėkojame Lietuvos neformaliojo švietimo agentūrai LINEŠA.

Skip to content