Pažintinė-edukacinė ekskursija Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre

Gegužės 30 d. VGTU inžinerijos licėjaus 1a ir 1b klasės mokiniai vyko į pažintinę edukacinę ekskursiją Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre. Vaikai buvo mokomi nulieti vaško žvakę, supažindinti su šio amato reikšme žmonių dvasinei kultūrai. Vaikai pagamino pelytės, karvytės, šuniuko, bitutės bei kitokių formų žvakutes. Vėliau centro darbuotojos vaikus supažindino su meduolių kepimo bei dekoravimo tradicijomis, pamokė meduolių dekoravimo paslapčių.

Po sočių pietų vaikai išsiruošė į žygį po Kaltanėnų dvaro parką, esantį Žeimenos upės pašonėje. Ekskursijos vadovas papasakojo apie parke augančių karpuotųjų bei plaukuotųjų beržų, raudonųjų šiaurinių ąžuolų, kvapiųjų tuopų, švedinių šermukšnių, klevų istoriją.

Kiek šypsenų pražydo veiduose nuvykus į pažintinę ekskursiją po Triušiukų slėnį, kur vaikai susipažino su visa gausybe įvairiausių rūšių triušių, tauriaisiais elniais, Kamerūno ožiukais, avytėmis, alpakomis, nutrijomis, įvairiais paukščiais: stručiais, fazanais, kalakutais, dekoratyvinėmis vištomis, žąsimis, antimis, putpelėmis ir kitais šio slėnio gyventojais. Taip pat pajodinėjo Poni arkliuku.

Lukrecijos mama Kristina Kavaliauskienė

Skip to content