Atvirukas Lietuvai Dvarčionyse

VGTU inžinerijos licėjaus Dvarčionių skyriuje kovo 9 d. buvo iškilmingai paminėta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena.

Į mažą, bet jaukią, trispalviais paukščiais išpuoštą salę, kurios palubėje iškilmingai pleveno Lietuvos trispalvė, susirinko visi Dvarčionių skyriaus pradinukai su savo mokytojomis, VGTU inžinerijos licėjaus direktorė Regina Mikalauskienė, Licėjaus vaikinų ansamblio dešimtokai, solistas Marius Naruševičius. Renginyje dalyvavo Dvarčionių bendruomenės pirmininkas Kęstutis Galdikas bei Lietuvos Nepriklausomybės akto signataras Romas Gudaitis. Renginį vedė ketvirtokė Miglė ir dešimtokas Agnius.

Mokiniai savo dainomis, deklamuojamais eilėraščiais piešė „Atviruką Lietuvai“. Gražiausiais balsais ir intonacijomis deklamavo J. Degutytės, Just. Marcinkevičiaus ir kitų poetų eiles, dainavo dainas pagal Maironio, Kernagio ir kitų poetų žodžius, šoko.

Signataras Romas Gudaitis, palinkėjęs šventės dalyviams niekada nepamiršti savo Tėvynės, istorijos ir lietuvių kalbos, kiekvienai pradinukų klasei padovanojo po Nepriklausomybės Akto, pasirašyto prieš dvidešimt aštuonerius metus, kopiją.

Licėjaus direktorė suorganizavo tiesioginį tiltą su Vilniaus miesto taryba. Telefonu gyvai visus šventės dalyvius pasveikino Vilniaus savivaldybės tarybos narė Aldona Šventickienė.

Šventės kuliminacija tapo daina „Mūsų dienos kaip šventė“, kurios pabaigoje  mokiniai iššovė daugybę spalvotų petardų.

Tądien Dvarčionyse itin šiltomis ir šviesiomis, o kartu ir ryškiomis spalvomis buvo nupieštas atvirukas Lietuvai. Prie projekto dirbo muzikos mokytojos Daina Bagdonienė, Svetlana Kirkilienė, choreografė Nijolė Pranevičienė, mokytojos Diana Lisovskaja, Milda Martinkėnaitė, Rūta Gražulienė, Jūratė Budrienė, Violeta Stankevičienė, Rasa Praninskienė.

Rasa Praninskienė

Skip to content