Dvi prizinės vietos Vilniaus miesto meninio skaitymo konkurse!

Sausio 25 dieną Vilniaus jėzuitų gimnazijoje vyko miesto meninio skaitymo konkursas, kuriame 6c klasės mokinys Benediktas Žiukas (mokytoja G. Gečiauskienė) pelnė aukštą II vietą ir keliaus į respublikinį etapą, o 8b klasės mokinė Greta Paršutaitė (mokytoja J. Juozapaitienė) iškovojo garbingą III vietą.

Žodžio kišenėje neieškantys renginio vedėjai pasidžiaugė, kad gimtąjį miestą 695-ojo gimtadienio proga  eilėmis ir proza sveikins daugiau nei  90 talentingų vaikų, kuriuos rengė apie penkiasdešimt mokytojų iš 45 sostinės mokyklų. Buvo skaitomi įdomūs lietuvių bei užsienio autorių tekstai, kiekvienas deklamuojantis  stengėsi, kad jo žodis skambėtų įtaigiai ir nuoširdžiai. Komisijos, kurią sudarė Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Rasa Samuolytė, OKT / Vilniaus miesto teatro aktorius Darius Gumauskas bei LEU teatro edukologijos dėstytoja Eugenija Sutkutė,  darbas nebuvo lengvas. Labai džiugu, kad po ilgų diskusijų laureatais tapo abu mūsų licėjui atstovavę mokiniai – visus klausytojus sužavėjęs  šeštokas Benediktas Žiukas, skaitęs ištraukas iš  D. Opolskaitės romano ,,Ir vienąkart, Riči“, bei labai jautriai B. Pūkelevičiūtės romano „Aštuoni lapai“ istoriją perteikusi aštuntokė Greta Paršutaitė. Visiems dalyviams buvo įteiktos saldžios dovanėlės, o nugalėtojai  bei juos ruošę mokytojai apdovanoti diplomais ir  vertingomis knygomis.

Džiaugiamės ir sveikiname laureatus!  Benediktui linkime sėkmės Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurse, kuris vyks balandžio mėnesį Palangoje.

 Lietuvių kalbos mokytoja Jolanta Juozapaitienė

Skip to content