Kelionė po žemynus su čiabuvių šokiais

Kur geriausia pasaulyje gyventi? – susirūpino 4 a ir 4 d klasių mokiniai ir nutarė išsiaiškinti keliaudami po žemynus. Ketvirtokai, atsisveikindami su pradine mokykla, vis ieškojo atsakymų į klausimą, kur žmonės jaučiasi geriausiai. Keliaudami per Kiniją, Australiją, trumpam užsukę į Antarktidą, pasilinksminę Brazilijoje, surimtėję indėnų krašte, mušę čiabuvių būgnelių ritmus, pagaliau dainuodami operos ariją jie sugrįžo į savo gimtąją šalį, kurioje kartais būna niūru, bet vis tiek labai miela.
Vaikai išraiškingai vaidino, energingai šoko, dainavo, žiūrovus stebino staigmenomis – kam ledų porciją ištraukė pingvinų šalyje, ką nudžiugino papūgėle iš Australijos, dalino bananus ir kitas lauktuves
Jaunuosius šokėjus ir artistus paruošė choreografė Inga Bessmertnaja – žiūrovai pasijuto tarsi tikroje Afrikoje arba karnavaluose ūžiančioje Brazilijoje, svajingoje Kinijoje ar Lietuvoje.
Dainuoti ketvirtokus mokė jų pagrindinės mokytojos Lina Kairiūkštienė ir Renata Žukauskienė. Mokiniai šauniai atliko ne tik visiems gerai žinomas dainas, bet ir operos ariją. Romantiškų ir linksmų dainų melodijos sugraudino ir pradžiugino ne vieno žiūrovo širdį.

Rasa Praninskienė

Skip to content