Nacionalinė bibliotekų savaitė – su labirintais ir nanotechnologijomis

Pirmadienį iškilmingu renginiu Martyno Mažvydo biblioteka pradėjo jau 17-ąją  nacionalinę bibliotekų savaitę. Šiemet ji atsigręžia į lankytojus: ypatingai didelis dėmesys skiriamas skaitytojams, bendruomenės nariams, partneriams. Visi kviečiami pasidalyti savo idėjomis, mintimis apie tai, kokia turėtų būti biblioteka, kokia jos ateitis ir įtaka mūsų gyvenimui.
Apie tai kalbėjo ir VGTU bibliotekos direktorė Ingrida Kasperaitienė, pakvietusi mūsų mokyklos (devintokus) pasisvečiuoti modernioje VGTU bibliotekoje. Direktorė kartu su bibliotekininkėmis Sandra, Gabriele, Orinta  nutarė gimnazistus neįprastai supažindinti su bibliotekos erdvėmis. Burtų keliu pasiskirstę komandomis mokiniai išlėkė ieškoti užkoduotais šifrais paslėptų užduočių. Oi, nelengvai sekėsi naršyti po bibliotekos skaityklas, poilsio kambarius, vestibiulius. Kai kuriems padėjo besimokantys studentai, kitiems sufleravo šauniosios bibliotekininkės, net prižiūrėtojos: stebėdamos pasklidusius po biblioteką mokinius, užuominomis stengėsi nukreipti devintokus teisinga linkme. Ypač buvo smagi detektyvo vardo verta užduotis, kai reikėjo nanotechnologijų aparatu perskaityti ir atlikti nurodymą.
Trečioji mokinių grupė susiruošė statyti statinį iš senų knygų. Pasitarę mokiniai pasirinko labirintą. Bibliotekos darbuotojos vos spėjo vežti iš saugyklų knygas – mokiniai sparčiai raitė labirintų vingius. Vieni kruopščiai dėjo knygas, kiti lygiavo eiles ar „inžineriškai“ taisė kampus, kad statinys nenuvirstų. Pavyko pastatyti nemažą labirintą, nors statytojams buvo nelengva išsitekti jo vingiuose.
VGTU biblioteka ne tik įdomiai pažymėjo nacionalinę bibliotekų savaitę, bet ir leido išbandyti VGTU inžinerijos licėjaus mokiniams savo kaip būsimųjų inžinierių jėgas. Ypač smagu, kad jie įdomiai buvo supažindinti su bibliotekos erdvėmis. VGTU bibliotekos direktorė Ingrida Kasperaitienė džiaugėsi lankytojais – būsimais studentais.

Rasa Praninskienė

 

Skip to content