ERASMUS+ KA1 projekto kursai mokytojams Ispanijoje

Kovo 4–10 dienomis VGTU inžinerijos licėjaus pradinių klasių mokytoja Lina Kairiūkštienė ir anglų kalbos mokytoja Vitalija Jankauskaitė-Jokūbaitienė dalyvavo tarptautiniuose kursuose „Innovative skills in ICT through collaborative and project-based teaching and learning“, kurie vyko Ispanijoje. Kursuose taip pat dalyvavo pedagogai iš Graikijos, Airijos, Rumunijos, Lenkijos, Slovėnijos, Latvijos.
Pirmąją stažuotės dieną mokytojos vyko į ekskursiją po Alcala de Henares miestelį, susipažino su kursų dalyviais. Vėliau, prasidėjus mokymams, buvo pristatyta ir išbandyta virtuali priemonė Webquest, kuri skirta struktūruotai aprašyti projekto idėjas (mokiniams, kurie dirbdami grupėse ir bendradarbiaudami ieško atsakymo į jiems iškilusius klausimus). Lektorė supažindino su praktinėmis eTwiningʼo programos funkcijomis, konkrečiomis gairėmis, kaip efektyviai pateikti projekto aprašymą. Buvo pristatyta eTwiningʼo svarba užmezgant strategines partnerystes (KA2) pagal Erasmus+ programą. Mokytojos susipažino su tinklaraščio atsiradimo istorija, sužinojo apie jo pritaikymo galimybes organizuojant mokinių įsivertinimą bei komandinį darbą. Lektorė pristatė grupinio darbo organizavimo metodikas, pateikė konkrečius pavyzdžius, padedančius suprasti skirtumus. Komandoje su Lenkijos partneriais mokytojos kūrė bandomuosius eTwiningʼo, Webquest projektus, vadovavosi pateikta anketa ir kriterijais.
Paskutinę mokymų dieną Lina ir Vitalija pristatė savo projektus, vertino kolegų darbus. Kursų metu mokytojos patobulino dalykines, skaitmenines, bendrakultūrines kompetencijas, užmezgė ryšius su kitų šalių mokytojais.

Lina Kairiūkštienė ir Vitalija Jankauskaitė-Jokūbaitienė

Skip to content