Oficialu: vasara ir naujasis sporto aikštynas – jau licėjuje!

2024 m. birželio 3 d. VGTU inžinerijos licėjuje tradiciškai pasitikta vasara – su šokiais, dainomis ir kitomis aktyviomis veiklomis. Tačiau šių metų vasaros pradžios šventė dar įspūdingesnė, nes tuo pačiu atidarytas ir naujasis sporto aikštynas.

Vasaros šventė startavo licėjaus pradinio ugdymo skyriuje, kur mokinių kūrybiškumas skleidėsi kreidelių piešiniais lauke, lėlių spektaklio pasirodymu, inžineriniais lėktuvėlių gaminimo sprendimais ir skraidymo varžybomis bei įvairiausiomis sporto užduotimis ir veiklomis, kurias vedė FULL GAZZ vaikų ir jaunimo lengvosios atletikos akademijos treneriai.

Pagrindinio ugdymo skyriuje vasaros šventė atidaryta šokiais ir sveikinimais. Licėjaus direktorė dr. Lina Bagdžiūnaitė-Litvinaitienė, džiaugdamasi mokinių akademiniais, kūrybiniais ir sporto pasiekimais, įteikė mokiniams Vilniaus miesto savivaldybės, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei licėjaus padėkas ir apdovanojimus už pelnytas prizines vietas miesto ir šalies olimpiadose bei puikius pasiekimus kituose konkursuose, dėkojo mokytojams už puikius mokinių rezultatus.

Šventės nesutrukdė net gan stiprus vasariškas lietus, kuris šventę tarsi padalino į dvi dalis – antrojoje dalyje iškilmingai paskelbtas naujojo licėjaus sporto aikštyno atidarymas, kurio metu sveikinimo žodį tarė Vilniaus miesto savivaldybės vicemerė Donalda Meiželytė, Sporto ir sveikatingumo skyriaus patarėjas Rokas Germanavičius bei vyresnysis specialistas Matas Jonuška. Svečiai atvyko su dovanomis – sporto inventoriumi, o dalis kamuolių iš svečių rankų iškart tiesiog pažiro po publiką.

Šventę vainikavo įspūdingas Lietuvos ir pasaulio čempiono aviamodeliuotojo Donato Paužuolio lėktuvo šokis, virš licėjaus stogų kylantis Oreivystės centro oro baliono kupolas bei gausybė naujajame aikštyne surengtų sporto rungčių, suorganizuotų licėjaus fizinio ugdymo mokytojų.

 

Dėkojame Vilniaus miesto savivaldybei už finansuotą naująjį sporto aikštyną ir galimybes sportuoti kitaip – efektyviau, kokybiškiau, smagiau ir saugiau.

Labas, vasara! (2024.06.03)

 

Skip to content