Vertingos ketvirtokų patirtys su ugdymo partneriais

2024 m. gegužės 21 d. 4b klasėje lankėsi ugdymo partneriai iš „Thermo Fisher Scientific Baltics“, kurie su savimi atsivežė „Minibioklasę“.

„Minibioklasė“ – tai sumažinta mini laboratorija, suteikianti galimybę mokiniams susipažinti su mokslininko veikla. Užsiėmimo metu ketvirtokai sužinojo daug naudingos informacijos – iš ko sudaryti gyvi mikroorganizmai, kas yra DNR, kiek žmogus ir bakterija turi ląstelių (žmogus turi apie 30 trilijonų, o bakterija tik vieną). Eksperimento metu patys mokėsi išskirti braškės DNR. Mokinius nustebino tai, kad žmogaus žarnyne gyvena 39 trilijonai bakterijų, ir sužinojo, kaip greitai jos dauginasi.

Įdomiausia ir daugiausiai ovacijų sulaukusi užduotis – bakterijų auginimas. Petri lėkštelėse mokiniai augino neplautų ir plautų rankų bakterijas. Po savaitės stebėjo rezultatus, kurie nustebino. Pasirodo, net ir ant švarių rankų gyvena didžiulės kolonijos bakterijų.

 

Užsiėmimas buvo ne tik įdomus, bet ir naudingas. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su mikroorganizmų pasauliu, o svarbiausia – suvokė higienos svarbą.

Dėkojame „Thermo Fisher Scientific Baltics“ atstovams Egidijui Jaseliūnui ir Tomui Janušiui už vertingą mokinių patirtį.

 

Skip to content