Beata Nicholson dalinasi savo laimės ir sėkmės receptu

Gegužės 14 d. pro VGTU inžinerijos licėjaus Aktų salės duris įžengusią laidų vedėją, kulinarinių knygų autorę, verslininkę Beatą Nicholson pasitiko audringi aplodismentai, šūksniai, susižavėjimo pilnos akys ir plačios šypsenos veiduose. Nenuostabu, kad ryški, šilta, energinga asmenybė sukelia tokią reakciją, ir norisi sugerti kiekvieną jos ištartą žodį ar pagauti plačią šypseną.

Renginį moderavusi licėjaus direktorė dr. Lina Bagdžiūnaitė-Litvinaitienė negaišdama laiko ėmė klausinėti jaunajai kartai ir ją ugdančiai bendruomenei aktualių klausimų: kaip rasti drąsos veikti, kaip nepasiduoti suklupus ar ištikus nesėkmei, kaip pasiekti savo tikslų, kaip tvarkytis su negatyviais jausmais ir emocijomis, kokia yra laidų kūrimo virtuvė, kaip ji viską spėja.

Lengva patikėti patarimais žmogaus, kuris jais gyvena kasdien. Beata Nicholson nebijo pripažinti, kad gyvenime būna visko, juk pasaulis sukonstruotas dualistiniu principu – jame visada bus tamsi ir šviesi pusės – ir tik nuo mūsų priklauso, į ką nukreipsime savo žvilgsnį. Renginio viešnia ne vieną kartą paminėjo, kad ji netiki atsitiktine sėkme. Jos patirtis rodo, kad sėkmę sukuria pats žmogus savo kasdienėmis mintimis, veiksmais, įpročiais. Beata dosniai dalinosi triukais ir frazėmis, kurias dažnai kartoja pati sau, kai susiduria su sunkumais ar pradingusia motyvacija:

  • Kaip suvalgyti dramblį? Gabaliukais.
  • Darbas padaromas darymo būdu.
  • Jei kasdien skirsi bent 10-15 min. dalykams, kuriuos tau reikia ar svarbu padaryti, padarysi daugiau ir lengviau. Jei lauksi ir delsi, tuomet darbas užaugs iki sunkiai aprėpiamo dydžio ir prie jo teks kankintis valandų valandas.
  • Visada geriau bandyti ir patirti nesėkmę nei nebandyti, nes jautiesi nepakankamai geras ar net kvailas. Suklupęs gauni vertingą pamoką, o nebandydamas atsisakai galimybės patirti sėkmę, džiaugsmą ir pasitenkinimą.
  • Kai reikia atlikti darbą, kurio nenori daryti, tuomet ji nusistato laikmatį, pvz. 15 min, tai padeda nusibrėžti ribas, pasiekti didesnį efektyvumą ir pasijusti geriau, kad nors kažką padarei.

Savo gyvenimo patirtį Beata apibendrino 21 taisykle. Visas taisykles galima rasti jos naujausioje knygoje „21 taisyklė geram gyvenimui“. Knygos autorė pabrėžė, kad ši knyga, kaip, beje, ir visos kitos, pasirašė rašymo būdu.

Beatai buvo lengva bendrauti su jaunąja auditorija, nes ji pati turi 4 įvairaus amžiaus vaikus. Įsidrąsinę moksleiviai drąsiai žėrė klausimą po klausimo. Jiems buvo įdomiausia, koks populiarios moters mėgstamiausias muzikos atlikėjas, patiekalas, futbolininkas, kompiuterinis žaidimas, labiausiai patikęs laidos svečias, kada ji atrado savo pašaukimą.

Renginio viešnia taip pat turėjo klausimų susirinkusiems: ar jiems patinka valgyklos maistas, kokie jų valgymo įpročiai, ar jie jaučiasi laimingi mokydamiesi licėjuje. Susitikimas praūžė kaip magnetinė audra, visi skirstėsi įsielektrinę ir prikaupę geros energijos, o ištikimiausi gerbėjai nusidriekė į netrumpą eilę paprašyti autografų sau ar savo mamai, pasidaryti asmenukę, išreikšti dėkingumą, gauti kulinarinį patarimą, kuris įprastam patiekalui suteiktų naują poskonį.

Susitikimas vyko pagal GEMS programą (Girls, Engineering, Mathematics and Science), kurios tikslas – skatinti mergaičių domėjimąsi inžinerija, matematika ir gamtos mokslais, ugdyti mergaičių lyderystės ir verslumo kompetencijas, formuoti visos mokyklos bendruomenės lygių galimybių sampratą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content