Lengvosios atletikos pasiekimai Vilniaus miesto varžybose

2024 m. balandžio 11 d. Vilniaus Vingio parke vyko Vilniaus m. gimnazijų ir mokyklų žaidynių lengvosios atletikos kroso estafečių varžybos, kuriose VGTU inžinerijos licėjui atstovavo dvi komandos.

7-8 klasių komandai atstovavo Vilija V. (7e), Gabrielius B. ( 8b), Marija K. (8b), Kristupas Š. (8a), Miglė V. (8a), Aleksandr D. (7d), Liepa P. (8c) ir Kipras L. (8c).

9-12 klasių rinktinę sudarė Meda A. (12c), Ugnius K. (9a), Gabrielė A. (10a), Normantas S. (10b), Neringa R. (9c), Kipras S. (10b), Lukrecija B. (10b) ir Žygimantas S. (11c).

Bėgimai vyko etapais: startavusios merginos po 500 metrų atstumo bėgimo perdavė lazdelę vaikinams, kurie įveikė 1000 m. nuotolį – taip vienas po kito bėgo 4 merginos ir 4 vaikinai. Varžybų rezultatui kiekvieno bėgiko indėlis buvo labai svarbus, nes užduotis – įveikti savo etapą ir perduoti lazdelę komandos draugui. Didžiulį pasiaukojimą parodė gimnazistas Kipras S. kai, likus 100 m. iki finišo, pajuto kojos skausmus, tačiau, sukaupęs visas jėgas, sugebėjo baigti savo etapą ir perduoti lazdelę komandos draugei. Taip licėjaus gimnazistai iškovojo garbingą penktą vietą tarp Vilniaus m. mokyklų.

Jaunesniesiems bėgikams šis startas buvo debiutinis. Jie pirmą kartą išbandė savo jėgas ištvermės trasoje, suprato komandinės atsakomybės už rezultatą svarbą.

Dėkojame savanorėms Jovilei (8c) ir Adelei (10b), visiems bėgimo dalyviams už bendrystę, draugiškumą ir maksimalias pastangas.

Linkime toliau mėgautis bėgimu ir siekti kuo geresnių sporto rezultatų!

Už licėjaus sportinės dvasios puoselėjimą ir mokinių parengimą varžyboms dėkojame fizinio ugdymo mokytojoms Dianai Bučienei,Nijolei Gudžiūnienei ir Regimantui Lukoševičiui.

Skip to content