2e klasės mokinių komanda laimėjo 3D spausdinimo iššūkį

VGTU inžinerijos licėjaus 2e klasės mokinių komanda „3D‘antrokai“ (Urtė, Kristianas ir Tadas) laimėjo 3D spausdinimo iššūkį „Geriausio dizaino daikto gyvenimo pratęsimo“ kategorijoje.

Konkursą organizavo Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacija. Reikėjo pasirinkti vieną iš šių iššūkių:

  • Antrasis gyvenimas. Raskite kitą jau egzistuojančio daikto panaudojimo būdą. Sukurkite ir 3D spausdintuvu atspausdinkite elementus, kad suteiktumėte esamam daiktui „antrą gyvenimą“.
  • Gyvenimo pratęsimas. Pratęskite daikto, kuris kitu atveju būtų išmestas, tarnavimo laiką sutaisydami ir/arba patobulindami jį 3D spausdintuvu atspausdintomis dalimis.

Kristianas, Urtė ir Tadas pasirinko iššūkį „Gyvenimo pratęsimas“.

Mokiniai pastebėjo, kad mokyklos sporto salėje yra šokdynių, kurių viena iš rankenų sulūžusi arba visiškai jos nėra. Jie nusprendė sutaisyti esamas šokdynes ir pratęsti jų gyvenimą.

Pirmiausia antrokai popieriuje nusipiešė rankenos eskizą su detaliais išmatavimais. Tuomet modelį perkėlė į skaitmeninę tinkercad.com aplinką. Rankenos modelis atspausdintas mokykloje esančiu 3D Makerbot spausdintuvu. Pirmoji rankena pavyko! Buvo patogi, išmatavimai tinkami. Vaikai pasiūlė šiek tiek pastorinti rankeną, kad ji tiktų didesniam vaiko delnui. Tai aktualu vyresniųjų mokinių fizinio ugdymo mokytojams, kurie irgi turi taisytinų šokdynių.

Mokiniai savo 3D modeliu dalinasi viešojoje erdvėje ir kviečia visus naudotis, jeigu namuose reikės pataisyti šokdynę. Nuoroda https://www.tinkercad.com/things/fdNNSNOdc3u-sokdynes-rankena

Mokytoja Jurgita Badaraitė

 

 

 

Skip to content