Pergalė nacionaliniame konkurse „Science on Stage Lithuania 2023“

VGTU inžinerijos licėjaus pradinio ugdymo mokytojos Jurgita Badaraitė ir Inga Tavoraitė šių metų gruodžio 15 d. nacionaliniame „Science on Stage Lithuania 2023“ konkurse, vykusiame Nacionalinėje švietimo agentūroje, pristatė savo konkursinį projektą „STEAM šiaudinių sodų geometrijoje” ir pateko tarp keturių geriausiai įvertintų.

Šis konkursas – tai nacionalinis STEAM ugdymo inovacijų tarptautinio konkurso „Science on Stage Europe“ etapas, kuriame šiemet dalyvauja 24 šalys. Nacionalinių konkursų nugalėtojai ateinančią vasarą susitiks finaliniame tarptautiniame konkurso etape Suomijoje. Tarp pakviestųjų ir licėjaus mokytojos Jurgita bei Inga, kurių projektas „STEAM šiaudinių sodų geometrijoje”, skirtas formaliajam ir neformaliajam ugdymui, anot pačių mokytojų, įdomus būdas mokytis STEAM mokomųjų dalykų per vizualiuosius menus.

Projektas inovatyvus savo tarpdiscipliniškumu – čia susijungia menas, inžinerija, matematika, gamta ir dailė. Mokiniai užsiima praktine menine raiška tuo pačiu tyrinėdami matematines sąvokas ir įgydami konstravimo įgūdžių. Tai įtraukianti praktinė STEAM veikla, skirta supažindinti mokinius su geometrijos pasauliu, konstravimu inžinerijoje, liaudies menu ir gamtos medžiagomis kuriant tradicinius šiaudinius sodus. Projekte akcentuojamas patirtinis mokymasis praktiškai rišant šiaudinius sodus. Šios STEAM veiklos gerina supratimą apie geometrines sąvokas trimatėje erdvėje per unikalią ir kultūriškai turtingą dimensiją. Tai ne tik didina mokinių motyvaciją, bet ir suteikia prasmingą geometrinio tyrinėjimo kontekstą. Integruojant naujoviškus mokymosi metodus, projektas siūlo visapusišką tiek ilgalaikę, tiek trumpalaikę mokymosi patirtį, kuri peržengia tradicinius mokymo metodus, todėl tai yra įsimintina ir paveiki edukacinė veikla.

Sveikiname mokytojas Jurgitą ir Ingą!

 

Skip to content