Vilniui – 700! Miesto istorijos inžinerijos viktorina

2023 m. lapkričio 17 d. VILNIUS TECH įvyko Vilniaus miesto 5-7 klasių komandinė viktorina, skirta Vilniaus 700 metų inžinerijos istorijai.

Renginyje, kurį organizavo VGTU inžinerijos licėjus, dalyvavo 9 komandos iš 5 Vilniaus miesto mokyklų: Valdorfo mokyklos, Senvagės gimnazijos, Balsių ir Žemynos progimnazijų bei VGTU inžinerijos licėjaus.

Susirinkusiuosius pasveikino ir inžinerijos svarbą akcentavo VILNIUS TECH studijų prorektorė doc. dr. Živilė Sederevičiūtė-Pačiauskienė bei VGTU inžinerijos licėjaus direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ernesta Smalinskė.

Mokiniai savo istorines-inžinerines žinias demonstravo varžydamiesi keliuose etapuose: pirmiausia atliko testą apie žymiausius Vilniaus mokslininkus, architektus bei inžinierius; antrame etape „Kahoot“ programėlėje analizavo religinių Vilniaus pastatų (bažnyčios, cerkvės, sinagogos, mečetės, kenesa ir kt.) istoriją; atviro tipo klausimų etape gilinosi į Vilniaus miesto žymių pastatų, tiltų, gatvių, mikrorajonų istoriją; ketvirtoji užduotis buvo susijusi su VILNIUS TECH muziejaus eksponatais.

Sveikiname komandas, pelniusias prizines vietas:

I vieta – Vilniaus Valdorfo mokyklos komanda

II vieta – VGTU inžinerijos licėjaus komanda

III vieta – Vilniaus Senvagės gimnazijos komanda

Dėkojame viktoriną organizavusiems VGTU inžinerijos licėjaus istorijos mokytojams: Daliui Vinciūnui, Vidui Gečioniui ir Aidui Gicevičiui.

Už prizus, padėkas ir diplomus dalyviams dėkojame VILNIUS TECH bei VGTU inžinerijos licėjui ir direktorei doc. dr. Linai Bagdžiūnaitei-Litvinaitienei. Už prizus nugalėtojams dėkojame Vilniaus m. savivaldybės vicemerui dr. Arūnui Šileriui – už galimybę mokiniams aplankyti Vilniaus miesto savivaldybę, taip pat Energetikos ir technikos muziejui – už padovanotą ekskursiją.

Džiaugiamės visais dalyvavusiais mokiniais bei jų mokytojais ir viliamės, jog šių metų renginys – tik pradžia į gražų ir dar gausesnį miesto mokyklų bendradarbiavimą.

Skip to content