3a klasės mokiniai – mokyklos sveikuoliai

Spalis tradiciškai skelbiamas olimpiniu mėnesiu. 3a klasės mokiniai, mokytoja ir tėveliai dalyvavo projekte „Olimpinis mėnuo 2023“. Iniciatyva siekiama keturias savaites skatinti fizinio ir emocinio sveikatingumo ugdymą bei supažindinti Lietuvos moksleivius su olimpinėmis vertybėmis.

3a klasės mokiniai pirmą savaitę atliko įvairias fizinio aktyvumo skatinimo užduotis. Išmoko pasigaminti priemones įvairiems pratimams. Pavyzdžiui, veiklai „Pasimėtykite kokosais!“ vaikai iš nereikalingo ir panaudoto popieriaus bei senų laikraščių pasigamino gniutulų, o gaudyklei panaudojo paprastą kartotinę dėžę. Mokinukams ypatingai patiko žaisti žaidimą „Akmuo-popierius-žirklės“.

Antrosios – sveikos mitybos – savaitės metu mokiniai dalyvavo viktorinoje apie sveiką mitybą, žiūrėjo filmuotą medžiagą apie plaukiką „Diena su Danu Rapšiu“ bei penktadienį mokykloje gamino skanius sveikus kokteilius.

Trečiosios savaitės eigoje nagrinėjo kokybiško poilsio problemą. Vaikai sprendė, kaip per pertraukas pailsėti, o ne pavargti nuo pačių keliamo triukšmo. Savaitės pabaigoje mokiniai keliavo į Dėk‘ui stotelę, kurioje dalyvavo edukaciniame užsiėmime apie tvarumą, atliekų rūšiavimą, susipažino su teigiama švarios aplinkos įtaka poilsiui.

Paskutinės – emocinės sveikatos – savaitės metu vaikai išmoko greitų būdų nusiraminti, pratimus „Pusliažuvės žandai“, „Kriauklės apkabinimas“, „Vėžliuko apkabinimas“, „Jūrų žvaigždės išsitempimas“. Jie pasigamino afirmacijų (pozityvių žinučių) korteles.

Visą mėnesį vaikai atliko įvairias asmenines užduotis su tėveliais. Jiems taip pat buvo paruošta projekto medžiaga. Entuziastingiausiai nusiteikę mokiniai, mokytojai ir tėvai nusprendė rodyti pavyzdį ir įkvėpti kitus gyventi sveikesnį, aktyvesnį ir pozityvesnį gyvenimą už mokyklos ribų.

Spalio 22 d. mokytoja Lina dalyvavo žygyje, kurio tikslas patyrinėti pažintinius sostinės takus kartu su šeima ir draugais, aktyviai praleisti laiką, ugdytis norą ir ryžtą nuolat judėti, keistis, troškimą tobulėti ir atrasti. Spalio 29 d. dalyvavo antrame projekto „Vilniaus judradieniai“ renginyje, nuėjo 11 kilometrų, pakvietė keliauti kartu ir du mūsų mokyklos mokinius.

„Judradienių“ žygius veda patyręs žygeivis ir geografas Bronius Budrys. Juose galima sudalyvauti ir lapkričio 12 dieną. Startas prie Verkių rūmų. Registracijos nuoroda: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdx5uVsEvLOMdYfI3ZApf87o6KEc2cfDvplXvqcFnLbXPwZ8A/viewform

3a klasės mokinė Severija Jurkšaitė nusprendė išbandyti savo jėgas ir dalyvauti filmukų kūrimo iniciatyvoje, kurią organizuoja Higienos institutas kartu su Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija. Mokinė kartu su tėčiu sukūrė filmuką – https://www.youtube.com/watch?v=asj1azyaOj0

Įdomiausius filmukus planuojama parodyti sveikatą stiprinančių mokyklų veiklos 30-mečiui paminėti skirtoje konferencijoje, kurią numatyta surengti 2023 m. lapkričio 22 d.

3a klasė kviečia visus rūpintis savo ir mylimųjų sveikata!

 

 

 

 

Skip to content