Europos kalbų diena licėjuje

2023 m. rugsėjo 26 d. VGTU inžinerijos licėjuje paminėta Europos kalbų diena. Licėjaus užsienio kalbų metodinės grupės suorganizuotame renginyje dalyvavo gausus būrys mokinių ir mokytojų, kurie ilgųjų pertraukų metu turėjo unikalią galimybę apsilankyti „Europos kultūrinio paveldo mugėje“.

Užsienio kalbų mokytojai ir jų mokiniai pakvietė licėjaus bendruomenę į ne tik smagią ir informatyvią, bet ir į skanią kelionę po Europos kultūrinį paveldą. Aktų salė trumpam pavirto šurmulinga daugiataute, daugiakultūre ir netgi daugiakalbe muge. Svečiai ragavo skirtingų šalių nacionalinius skanėstus, klausė pasakojimų apie įvairias šalis, susipažino su mokinių paruošta medžiaga apie Italiją, Ispaniją, Kroatiją, Graikiją, Turkiją, Škotiją, Latviją, Ukrainą, Belgiją, Austriją, Vokietiją ir Prancūziją. Aktyviai atsakinėdami į kultūrų žinovų paruoštus klausimus, mugės dalyviai artimiau pažino Europos tautas, kultūras ir kalbas bei, demonstruodami savo žinias ir išmanymą, rinko loterijos bilietus, kurie vainikavo visos kalbų ir kultūrų mugės linksmybes. Loterijos metu mokiniams išdalinti net 25 Europos komisijos ir VGTU inžinerijos licėjaus įsteigti prizai!

Sveikiname visus dalyvius, praplėtusius savo kultūrinį akiratį, ir dėkojame užsienio kalbų mokytojams bei renginį organizavusiems mokiniams už smagią nuotaiką, vertingos ir įdomios informacijos gausą bei išskirtinį Europos kultūrinio paveldo pristatymą licėjaus bendruomenei! 

Europos kalbų diena licėjuje (2023.09.26)

 

Skip to content