Sodiname „Erasmus+“ mišką!

2023 m. balandžio 25 d. VGTU inžinerijos licėjaus mokinių ir mokytojų komanda, įgyvendindama licėjaus vykdomą „Erasmus+“ programos projektą „ECO-SE-RE“ ir minėdama licėjuje vykstančią Ekologinę savaitę, prisijungė prie Švietimo mainų paramos fondo kvietimo ir dalyvavo „Erasmus+“ miško sodinimo iniciatyvoje. Ši gražia tradicija tampanti fondo iniciatyva organizuojama jau antrus metus. Šįkart miško sodinti susirinko daugiau nei 120 dalyvių iš įvairių švietimo sektorių. Per keletą valandų Erasmus+ bendruomenė pasodino apie 10 tūkstančių pušelių beveik 3 ha plote.

Renginį atidarė ir susirinkusią komandą pasveikino Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė. Išklausę Lavoriškių miškų urėdijos darbuotojų praktinių patarimų, susirinkusieji kibo į darbus, kurie iš tiesų pareikalavo nemažai kantrybės, pastangų ir jėgų. Sodinimas miške gerokai skiriasi nuo sodinimo sode. Vis dėlto licėjaus gimnazistai pademonstravo savo darbštumą, entuziazmą, puikų nusiteikimą ir bendrystę įgyvendinant gražią tvarumo idėją.

Smagu, kai gali ne tik imti, bet ir duoti, ne tik džiaugtis gaunama nauda, bet ir kurti vertę. Tokios patirtys ne tik džiugina, bet ir moko – nuo paprasčiausio žingsnio, kaip teisingai pasodinti pušelę, iki vidinio suvokimo, kad tikrai gali ir turi kurti bei puoselėti savo aplinką. Kad esi tas, kuris gali pasodinti mišką!

https://www.15min.lt/video/erasmus-pusu-sodinimas-238508

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0NHzGLvGFTNF6FjzizwkiPgkZyf2SnZp2yh9GiCrqzJbVL4FpQ4WcCcohg5DvQzJQl&id=1020519811322319

 

Sodiname "Erasmus+" mišką! (2023.04.25)

 

Skip to content