ECO-SE-RE: mokymosi mobilumas Portugalijoje

Kovo 13–17 dienomis VGTU inžinerijos licėjaus mokinių ir mokytojų komanda dalyvauja „Erasmus+“ programos projekto „Eco-Se-Re“ mokymosi mobilume Portugalijoje, Colégio Internato Claret mokykloje.

Vizitas prasidėjo oficialia atidarymo ceremonija, kurios metu projekto dalyvius iš Turkijos, Lietuvos, Rumunijos, Ispanijos ir Vokietijos pasveikino mokyklos direktorius. Projekto dalyviai buvo pakviesti į mokykloje vykstančias anglų kalbos pamokas, susipažino su mokykla: apžiūrėjo klases, sporto sales, bibliotekas, įvairias erdves, skirtas mokinių darbui bei poilsiui, aplankė ir mažiausiųjų mokinių korpusą, kuris paliko ypač didelį įspūdį – nustebino modernios ir žaismingai įrengtos patalpos. Viena iš įdomiausių vietų mokykloje yra pradinukų prižiūrimas darželis su vištomis ir ožkyte.

Ypatingoje „ateities” klasėje vyko paskaitos apie vandenį ir jo tiekimą Gajos mieste, apie pastangas taupyti vandenį siekiant išvengti nuostolių ir apie kitas socialiai atsakingas iniciatyvas. Mokyklos direktorius pristatė įvairias jau vykdomas ir dar planuojamas įgyvendinti ekologines idėjas mokykloje. Orientuojamasi į kovą su aplinkos teršimu, maisto švaistymo ir kitas ekologines problemas. Ekologiškoje ir tvarioje mokykloje – tvari ir atsakinga bendruomenė. Per penkerius metus įgyvendintas mokyklos tobulinimas – padvigubinta žaliųjų erdvių, įrengtas mini ūkis leidžia sunaudoti maisto atliekas gyvūnų pašarui arba kompostavimui, visoje mokyklos teritorijoje išdėlioti eko maišai rūšiavimui, 60% sumažintas popieriaus sunaudojimas skaitmenizuojant administracinius dokumentus ir mokymosi priemones. Pakartotinai panaudojamos beveik visos senų baldų dalys ir panašios atliekos. Planuojama įdiegti lietaus vandens surinkimo sistemą daržų ir wc aprūpinimui. Taip pat planuojami saulės kolektoriai, geriamo vandens fontanėliai.

 
 
ECO-SE-RE mobilumas Portugalijoje (Erasmus+)

 

Skip to content