Licėjuje – svečiai iš JAV ambasados

Gruodžio 5 dieną visas pasaulis minėjo neeilinę žymaus amerikiečių animatoriaus, režisieriaus Volto Disnėjaus sukaktį: 115-ąsias gimimo ir 50-ąsias mirties metines.

VGTU inžinerijos licėjaus biblioteka kartu su licėjaus ketvirtokais šiai sukakčiai skyrė pažintines viktorinas. Prieš kelias savaites visų ketvirtų klasių mokiniai traukdami burtus pasiskirstė į grupes ir gavo užduotis. Atlikdami jas mokiniai turėjo paruošti trumpą pasirodymą apie garsiuosius V. Disnėjaus personažus – peliukus Mikį ir Minę, suvaidinti „disnėjišką“ istoriją, nupiešti piešinį  pagal žymiausius režisieriaus filmų veikėjus,  pažiūrėti visame pasaulyje populiarų filmą „Aukštyn“. Vaikai aktyviai ruošėsi teminei viktorinai.

Viktorinos metu ketvirtokai atsakinėjo į klausimus, susijusius su iškilia Volto Disnėjaus asmenybe, jo biografijos faktais, kūryba. Mokiniai atidžiai klausėsi pasakojimų apie žymųjį amerikietį, taip pat buvo keblių klausimų apie filmo „Aukštyn“ herojus.

4d klasės mokinius renginio metu aplankė Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorės Lietuvoje patarėja viešiesiems ryšiams Heather Steil bei ambasados viešųjų ryšių skyriaus koordinatorius Saulius Montvila. Įteikdama geriausio piešinio autoriui simbolinę dovanėlę, Heather Steil pasidžiaugė, kad ir Lietuvoje vaikai mėgsta V. Disnėjaus kūrybą, bei prisipažino, kuris režisieriaus kūrinys jai artimiausias. „Man labiausiai patinka, – sakė amerikietė, – V. Disnėjaus kompanijos filmas Merė Popins.“

Viešnia pasidžiaugė įdomiu renginiu ir išreiškė viltį, kad pirmoji ambasados pažintis su mūsų Licėjumi bus pratęsta kitų susitikimų.

Rasa Praninskienė

Skip to content