„Knyga iš mano vaikystės“: prisiminimais dalinasi pradinių klasių mokytojos

Greičiausiai kiekvienas iš mūsų turi vaikystės knygų, kurios užbūrė ir įtraukė į savo pasaulį. Neabejotinai buvo knygų, kurias perskaitėme ir pamiršome, bet buvo ir tokių, kurios pakeitė mūsų įsivaizdavimą apie pasaulį, paveikė nuostatas ir formavo vertybes. Tai stipriausi ir ryškiausi kūriniai, palikę gilų įspaudą mūsų širdyse.

Mokslo metų pradžioje pakvietėme VGTU inžinerijos licėjaus Pradinio ugdymo skyriaus darbuotojus pasidalinti savo įsimintiniausiomis vaikystės knygomis. Tai buvo smagus žaidimas, sugrąžinęs į vaikystę. Prieš rengiant parodą, kolegės kurį laiką galėjo spėlioti, kieno kuri knyga. Parodoje buvo praskleistas paslapties šydas. Vaikai linksmai reagavo pamatę savo mokytojų atvaizdus ir domėjosi, kokias knygas jos skaitė vaikystėje. Viena mokytoja rado laiko perskaityti savo vaikystės knygą, tačiau dabar jai įspūdį paliko visai kiti knygos aspektai.

Padlet“ platformoje rasite paskelbtas pradinių klasių mokytojų mylimiausias vaikystės knygas. Apsilankykite virtualioje parodoje ir sužinokite, kokios knygos – linksmos ar dramatiškos, realistinės ar nukeliančios į stebuklinius pasaulius – juos labiausiai paveikė. Galbūt norėsite sugrįžti į savo vaikystę ir papildyti šią virtualią parodą savo įspūdžiais apie knygą, kuri jums giliausiai įsirėžė į atmintį. Informaciją siųskite el. paštu: gerda.putnaite@vgtulicejus.lt. Kalbėkime apie knygas, ypač tokias, kurios yra stiprios ir geba prajuokinti, sukrėsti, nustebinti, sužavėti.

Knygos viršelis pirmasis patraukia mūsų dėmesį. Ar iš jo galima nuspėti, kokia bus knyga? Pabandykite paspėlioti žaisdami žaidimą „Spręsk apie knygą pagal jos viršelį“. Jums reikės iliustraciją sujungti su pirmu knygos sakiniu. Smagaus žaidimo ir prasmingų pokalbių apie knygas!

Bibliotekininkė Gerda Putnaitė

 

Skip to content