Įspūdžiai iš stažuotės Suomijoje

Pradinių klasių mokytoja Jurgita Badaraitė laimėjo EDU Vilnius organizuotą konkursą „Skaitmeninė matematikos klasė: Eduten platformos integravimas“. Lapkričio 2–5 dienomis šešios Vilniaus miesto mokytojos skrido į į stažuotę Suomijoje ir gilinosi, kaip šios šalies švietimo specialistai moko matematikos.

Pirmasis susitikimas įvyko Helsinkyje su Suomijos nacionalinės švietimo agentūros švietimo patarėju Leo Pahkinu. Pagrindinė Leo veiklos sritis – matematikos  ir gamtos mokslų ugdymo plėtra, mokymo programų pertvarkymas, gabių ir talentingų vaikų mokymas, švietimo  finansavimas ir kt. Šis žmogus taip pat yra Suomijos brandos egzaminų komisijos nario pavaduotojas ir Europos mokyklų matematikos komiteto narys. Daugybės straipsnių ir pranešimų autorius, nacionalinio ir tarptautinio lygio konferencijų pranešėjas ir konsultantas švietimo, ypač mokymo programų srities ir mokyklų saugumo klausimais. Savo pristatyme Leo Pahkinas pristatė matematikos mokymo koncepcijas ir uždavinių pavyzdžius.

Antrąją dieną mokytojai intensyviai mokėsi ir gilino žinias skaitmeninėje matematikos platformoje Eduten bei susipažino su seniausio Suomijos miesto Turku istorija.

Trečioji diena prabėgo Turku miesto bendruomenės Syvälahti švietimo centre. Jame yra mokykla, kurioje mokosi apie 700 mokinių, vaikų darželis, biblioteka, vaikų klinika, jaunimo paslaugų ir mokyklos sveikatos priežiūros įstaigos. Aktyviai naudojamas ir po pamokų, ir vakarais bei savaitgaliais. Pastatas pasižymi „lanksčiomis“ erdvėmis. Įspūdį paliko tai, kad čia įrengta daug vadinamųjų mokymosi aikštelių, kuriose vaikai skatinami dirbti komandomis.

 

Skip to content