Nauja bibliotekos paslauga – poilsis „skaitymo sūpynėse“

Po remonto bibliotekoje liko mažiau knygų ir lentynų, kad šalia sėdmaišių, žaidimų, mobilių  staliukų, prie kurių galima piešti, skaityti ar atlikti IT užduotis, atsirastų vietos „skaitymo sūpynėms“ (taip gražiai supamąjį krėslą pavadino į biblioteką užsukusi mokytoja). „Skaitymo sūpynės“ turi magiškų savybių. Kiekvienas jose susirangęs neišvengiamai nusiramina ir atsipalaiduoja. Pasaulis už jų ribų palengva tirpsta ir tampa lengviau įsiklausyti į savo mintis, pajausti užplūdusias emocijas ar pasinerti į geros knygos puslapius. 

Mažuosius bibliotekos lankytojus labai traukia pasisūpuoti šiame krėsle. Jie šiuo malonumu mėgaujasi vieni, o kartais į kompaniją pasikviečia vieną ar net du draugus. Teko nugirsti, kad siūbuoti „skaitymo sūpynėse“ dar smagiau, kai rankose turi įdomią knygą. Nenuostabu, kad mūsų namuose, kavinėse ar viešose erdvėse atsiranda vis daugiau sūpynių, hamakų ar supamųjų krėslų. Teigiama, kad supimasis primena motinos įsčiose patirtą saugumo jausmą, lavina judesių koordinaciją, padeda sutelkti dėmesį, geriau suvokti kūno judesius bei gerina nuotaiką, o bibliotekoje dar ir skatina socialinį bendravimą. Esame dėkingi, kad idėją bibliotekoje įrengti nusiraminimo ir poilsio erdvę parėmė supratinga VGTU inžinerijos licėjaus moksleivio mama. 

Kviečiame visus (mažus, didelius, rimtus, linksmus, liūdnus, džiaugsmingus knygų mylėtojus ir netgi nemėgstančius skaityti) apsilankyti bibliotekoje (Nemenčinės pl. 16) ir patirti dvigubą malonumą  – geros knygos skaitymą magiškų galių turinčiose „skaitymo sūpynėse“.

Bibliotekininkė Gerda Putnaitė

 

 

 

Skip to content