Metų knygos rinkimai

VGTU inžinerijos licėjaus Pradinio ugdymo skyriaus biblioteka aktyviai prisidėjo prie Metų knygos 2021 rinkimų. Bibliotekininkės Gerdos Putnaitės paruoštas stendas kvietė visus susipažinti su vaikų kategorijos knygomis nominantėmis. Licėjaus mokiniai taip pat galėjo balsuoti už savo knygas favorites. Pradinukai savo balsus paskirstė maždaug tolygiai. Dažniausiai vaikai rinkosi Mariaus Marcinkevičiaus ir Ingos Dagilės širdį spaudžiančią istoriją apie žydų genocidą Akmenėlis“. Vaikai taip pat balsavo už Zigmo Vitkaus ir Ingos Dagilės knygą Lietuvos valdovai pasakoja vaikams“ ir laimėtojos Indrės Zaleckienės knygą „Kaip sutramdyti žvėryną?“.

            4e klasės mokiniai visi kartu bibliotekoje klausėsi mokytojos Jurgitos Badaraitės skaitomų nominuotųjų knygų. Buvo labai įdomu pasiklausyti ir stebėti, kuri knyga labiausiai įtraukia vaikus. Daugiausiai reakcijų, klausimų ir komentarų sulaukė Audros Baranauskaitės ir Linos Itagaki kūrinys „Nukas“. Šios knygos tekstas net įkvėpė repui. Garsiniai skaitymai – malonus būdas siekti geresnių teksto suvokimo įgūdžių.

Gegužės 7 dieną 4e klasės mokiniai nuotoliniu būdu dalyvavo Martyno Mažvydo vaikų ir jaunimo literatūros departamento organizuotame literatūriniame protmūšyje „Metų knygos“. Mokiniai demonstravo žinias apie „Metų knygų“ veikėjus, iliustratorius, rašytojus ir džiaugėsi puikiais rezultatais, o Martyno Mažvydo edukatorė supažindino su Metų knygos rinkimų 2021 laimėtojomis ir kvietė vaikus vasaros atostogas sutikti su pačiais smagiausiais kūriniais.

 

 

 

Skip to content