Projektas „Šiaurės šalių literatūros savaitė“

VGTU inžinerijos licėjaus 4e klasės mokiniai prisijungė prie Martyno Mažvydo bibliotekos projekto „Šiaurės šalių literatūros savaitė“. Šių metų literatūros savaitė vyko lapkričio 15–21 dienomis. Tai jau trečią dešimtmetį vykdomas kultūros projektas, kurio tikslas yra puoselėti garsinio skaitymo ir šiaurietiško pasakojimo tradiciją, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo. Ketvirtokai susipažino su Nacionalinėje bibliotekoje vaikų skyriuje parengta Šiaurės šalių rašytojų knygų paroda. Prisiminė šalis, kurios priklauso Šiaurės Europos regionui. Vėliau edukatorė pakvietė klasę dalyvauti braukažodžio viktorinoje apie Šiaurės šalių rašytojų veikėjus, mitologines būtybes, šalis. Laimėjusi komanda gavo projekto suvenyrinius pieštukus. Po varžytuvių mokiniai užrašė svajones ir lankstė origamį. 

Po edukacijos mokiniai aplankė dar dvi vaikams skirtas bibliotekos parodas: istorija apie dailininkės I. Naginskaitės knygą „Ką padarė žirklės“ ir S.Lemo „Robotų pasaka“.

Per poilsio pertraukėlę po patirtų įspūdžių vaikai įsitaisė jaunimo skyriuje ir skaitė savo pasirinktas knygas…

Kviečiame ir Jus savo žinias pasitikrinti projekto viktorinoje ir daugiau sužinoti apie Šiaurės šalis: https://www.nordisklitteratur.org/media/77721/viktorina.pdf.

Mokytoja Jurgita Badaraitė

 

Skip to content