Dvarčionių pradinukų kosminė odisėja

2021 m. vasario – kovo mėn. licėjaus Dvarčionių skyriaus pradinukai kartu su pasauliu stebėdami ir žavėdamiesi įmonių „SpaceX“, „Tesla“ įkūrėjo bei vadovo Elono Musk‘o  neįtikėtinais pasiekimais, patys tapo drąsiaisiais argonautais ir vyko į kosminę odisėją!

Trečiokai dalyvavo nuotolinėje edukacijoje „Kosminė odisėja 2021“, kurios metu turėjo išnarplioti kosmines užduotis. Mokiniai pateko į legendomis apipintą kosminį „Apollo 11“ erdvėlaivį ir susipažino su pirmųjų kosminių kelionių istorija. Kelionės pabaigoje vaikai atliko šnypščiantį mėnulio akmenų eksperimentą.

Visi Dvarčionių pradinukai per inžinerijos pamokas sužinojo apie pirmąsias raketas, svarbiausius astronautikos faktus ir apie raketų veikimo principą. Mokiniai atliko tiriamąjį darbą – iš popieriaus gamino raketas ir siekė išsiaiškinti, kuri nuskris toliausiai ir kodėl. Vaikai apibendrino stebėjimo metu gautas išvadas ir pateikė siūlymus, kaip dar būtų galima padidinti skrydžio nuotolį.

Antrokai prisiminė, kaip paleisti raketą į kosmosą mobilios aplikacijos programėle, kai kurie net bandė nuskristi į Mėnulį!

Trečiokai virtualios realybės programoje „CoSpaces“ kūrė koloniją Marse, programavo raketos nusileidimą bei marsaeigio judėjimą nurodytu keliu.

Ketvirtokai pasaulio pažinimo pamokose mokėsi apie savąją planetą Žemę, sužinojo, jog ji priklauso Saulės sistemai; atliko ir praktinį darbą – gamino Saulės sistemos modelį.

Kosminę odisėją antros ir trečios klasės mokiniai baigė tyrimu „Baliono raketa“, kurio metu daug eksperimentavo ir išsiaiškino, kuris balionas nuskrido greičiausiai ir kodėl. Antrokai matematikos pamokose pritaikė įgytas žinias: braižė stulpelinę diagramą, remdamiesi tyrimo duomenų lentele. Tyrimo metu vaikai išsiaiškino, kad greitis priklauso nuo oro slėgio. 

Dvarčionių skyriaus pradinių klasių mokytojos Jūratė, Diana, Rūta ir Violeta.

 

Raketos paleidimas

 

Skip to content